0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

No More display

Back to laroche-posay.com

Lipikar Families

Ontdek hoe Lipikar het leven kan veranderen.

Eczeem en de zomervakantie

Wat doe je het liefst op vakantie? Misschien wil je graag zwemkampioen worden… Of kijk je ernaar uit om alle smaken ijsjes uit te proberen? Hoe je je vakantie ook doorbrengt, met deze eenvoudige tips zorg je ervoor dat je eczeem je vakantiepret niet bederft!

JLGU article 04 : Main article image (rights to establish)

In het zwembad

Een frisse duik nemen, dobberen en ravotten in een zwembad is altijd dolle pret. Maar als je eczeem hebt, kan de chloor in een zwembad je huid soms irriteren. Spoel je huid dus na elke plonsbeurt af onder de douche.

v_article-690761450.jpg

In de zee

Pootjebaden en zwemmen in zee, het zand tussen je tenen voelen... dat is echt vakantie. Maar als je je huid onlangs nog vaak hebt gekrabd, kan het zout water echt prikken. Als dat het geval is, spoel je huid dan af en breng wat Cicaplast aan op de pijnlijke plekken. Dat doet deugd!

v_article04_para2.jpg

En tot slot: zonnecrème niet vergeten!

Een beetje zon is goed voor eczeem, maar je moet wel om de 2 uur een beschermende zonnecrème aanbrengen zodat je niet verbrandt. Sommige zonneproducten, bijvoorbeeld die van Anthelios, zijn speciaal getest om zeker te zijn dat ze een huid met eczeem niet irriteren. In elk geval: bescherming moet echt, want een door de zon verbrande huid prikt nog meer dan eczeem!

Er is geen enkele reden waarom eczema je plezier zou vergallen op vakantie. Je hoeft alleen deze tips te volgen en je huid blijft de hele vakantie lang in topvorm.

v_article-693209500.jpg