0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

No More display

Back to laroche-posay.com

Lipikar Families

Ontdek hoe Lipikar het leven kan veranderen.

Eczeem en sport

Speel jij basketbal, dans je graag of ben je een kung fu master in spe? Er zijn zoveel leuke sporten om te doen, en eczeem mag de pret daarbij zeker niet vergallen. Met onderstaande tips leer je je huid perfect coachen!

JLGU article 05 : Main article image (rights to establish)

Splash!

Niets zo zalig als door het water glijden als een vis. Maar je huid heeft wel een beetje extra zorg nodig, want zowel zwembad- als zeewater kan je eczeem irriteren. Breng dus wat balsem aan voor je een duik neemt. Nadat je uit het water bent, spoel je je huid onder de douche en breng je weer wat balsem aan op je eczeem.

Je sportkledij aantrekken

Bij sporten als voetbal, judo, ballet enz. moet je vaak speciale kledij dragen. Vaak is die uit polyester gemaakt (niet uit huidvriendelijk katoen dus - zie artikel over kledij) en dat kan jeuk veroorzaken! Breng daarom altijd balsem aan voor je je sportkledij aantrekt. En probeer ook een katoenen onderhemdje of T-shirt te dragen onder kledij die niet in katoen is om je huid te beschermen.

v_article05_para2.jpg

Als je geen speciale kledij moet dragen, dan is een losse short en T-shirt ideaal. Zo blijf je je fris voelen, en bovendien is een beetje zon goed voor je eczeem. Maar bij felle zon moet je wel om de 2 uur zonnecrème aanbrengen, en vergeet ook je petje en zonnebril niet!

v_article-11.jpg

Weetjes tegen zweetjes

Welke sport je ook doet, zorg altijd voor een rustige warm-up om te vermijden dat je het te snel te warm krijgt, want daardoor kan je huid gaan jeuken. Probeer indien mogelijk ook kleine pauzes in te lassen om water te drinken en wat af te koelen. Een supertip is je huid tijdens de pauzes verfrissen met een spray met thermaal water! Zweet kan je eczeem ook verergeren als het te lang op je huid blijft. Neem daarom na het sporten een lauwe douche (ongeveer 32°C gedurende 5 à 10 minuten), dep je huid droog met een katoenen handdoek en breng dan wat balsem aan.

Er is niks mis met af en toe aan de zijlijn zitten

Sporten en bewegen zijn prima om je gezond en happy te voelen. Maar af en toe kan je beter gewoon aan de zijlijn supporteren voor je vrienden. Namelijk op deze momenten:
- op de warmste en koudste dagen van het jaar
- als je eczeem ontstoken is
- als je je zoveel hebt gekrabd dat je huid rood en beschadigd is
- als je een opstoot van eczeem hebt (een paar dagen erg veel jeuk)

v_article-494239087.jpg

Een geheim wapen op zak

Welke sport je ook doet, hou altijd je Stick bij de hand. Van zodra je het voelt jeuken, pak je hem en maak je er rondjes mee op je huid om de jeuk weg te toveren!
Denk aan kroko's gouden regel: "Laat eczeem nooit in je weg staan. Zoek gewoon een andere weg!"
Zo kan je je volop concentreren op sporten…. en pret beleven… :-)