0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

No More display

Back to laroche-posay.com

Lipikar Families

Ontdek hoe Lipikar het leven kan veranderen.

Eczeem, jeuk en slapen

De nachten kunnen soms wat moeilijk zijn. Enerzijds is het heerlijk om lekker in bed te kruipen en naar dromenland te vertrekken…. Maar anderzijds, als je eczeem hebt, halen die vervelende jeukaanvallen je vaak uit je slaap... waardoor je de volgende dag zit te geeuwen in de klas.
Hoe zorg je er dus voor dat je een deugddoende nachtrust krijgt?

JLGU article 06 : Main article image (rights to establish)

Bereid je voor met een vaste avondroutine

Elke avond dezelfde routine volgen helpt om beter te slapen. Het is een goed idee om te beginnen met een lauw bad. Was je met de syndet en breng daarna je balsem aan. Kies daarna een bezigheid die je helpt om te ontspannen. Misschien heb je graag dat mama of papa een verhaaltje voorlezen, of lees je zelf graag nog wat. Probeer niet te veel apparaten met heldere schermen te gebruiken (smartphone, tablet, TV...), want door het blauwe licht daarvan gaan je hersenen denken dat het ochtend is!

Een fris gevoel in bed

Vaak is het doordat je het te warm krijgt, dat je 's nachts last hebt van jeuk. Let er in de winter op dat de verwarming niet te hoog staat en kruip niet onder een dikke laag dekens. Probeer eens om je katoenen pyjama binnenstebuiten te dragen, zo vermijd je jeukende naden. In de zomer kan je met je raam open slapen en hoef je helemaal geen pyjama te dragen. Hou het fris en laat je huid ademen!

v_article06_para02.jpg

Hou je Stick bij je bed

Zelfs na een goede avondroutine en met de perfecte pyjama aan kan het gebeuren dat je eens wakker wordt met jeuk. Geen paniek! Pak je Stick, maak er rondjes mee op de jeukende plek en de jeuk verdwijnt in een mum van tijd. Raak je moeilijk weer in slaap, probeer dan wat te lezen of vraag mama of papa om je een melkdrankje te geven.
Slapen kan een hele klus zijn als je eczeem hebt. Maar de juiste routine en wat voorbereiding helpen om je nachten rustiger te maken. En vergeet niet: als het jeukt, pak dan de Stick!

v_article06_para3.jpg