0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

No More display

Back to laroche-posay.com

Lipikar Families

Ontdek hoe Lipikar het leven kan veranderen.

Heb je eczeem? Niet krabben!

Zeggen mensen je wel eens dat je je huid niet mag krabben? Maar hoe meer ze zeggen dat je niet mag krabben, hoe meer zin je krijgt om het wél te doen, niet? Het doet deugd en helpt tegen de jeuk - toch voor een tijdje. Dus waarom zegt iedereen altijd dat je het niet mag doen?

JLGU article 01 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock)

Feit is dat krabben meer kwaad dan goed doet. Als je je krabt, wordt je huid beschadigd door je nagels en raakt ze ontstoken (rood en geïrriteerd). En daar gaat ze uiteindelijk nog meer van jeuken! Dus hoe meer je krabt, hoe meer jeuk je gaat krijgen en hoe erger je eczeem wordt… Zo raak je vast in een vicieuze jeuk-krab-jeuk-cirkel! Dus wat kan je dan wèl doen? Je moet ièts doen, want het is vaak ondraaglijk! Van zodra je de neiging tot krabben voelt, moet je meteen je Stick pakken. Als je daarmee rondjes maakt op de jeukende plek, gaat de jeuk weg zonder dat je huid beschadigd wordt zoals door je nagels. Het is een snelle oplossing, zonder alle problemen die je krijgt door te krabben. In exact 2 seconden zal je je beter voelen, beloofd!

Nog een tip tegen het krabben is afleiding zoeken. Je handen doen graag iets, dus doe er iets anders mee! Speel een spelletje met je vrienden, begin een knutselwerkje of pak je potloden en ga wat tekenen. Als je je handen bezighoudt, ga je de jeuk snel vergeten!

v_article-1.jpg

Nog een laatste goeie tip om de vicieuze jeuk-krab-jeuk cirkel te vermijden is "Mindfulness". Al van gehoord? Vraag één van je ouders of een leraar om daar wat uitleg over te zoeken of download een app. Het helpt je om komaf te maken met die vervelende gedachten van "krabben! krabben! krabben!", zodat je je hoofd kunt vrijmaken om aan leukere dingen te denken ☺.

v_article-102766612.jpg

Dus, denk erom: ook al lijkt krabben in het begin deugd te doen, het is de ergste vijand van je huid. Hoe meer je krabt, hoe erger de jeuk uiteindelijk gaat worden! Je Stick is jouw anti-eczeem-toverstok, dus gebruik hem om opkomende jeuk meteen in de kiem te smoren! En daarnaast zoek je besta naar andere manieren om je handen bezig te houden en je hoofd tot rust te brengen. Op die manier raak je in geen tijd van die jeuk-krabgewoonte af!

v_article-102766612.jpg