0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

No More display

Back to laroche-posay.com

Lipikar Families

Ontdek hoe Lipikar het leven kan veranderen.

Eczeem en school

De school heeft voor alle kinderen leuke en minder leuke kanten. Je maakt er vrienden met wie je kunt spelen in de pauzes, maar je moet ook heel veel studeren! Voor kinderen met eczeem is de lange schooldag soms nog lastiger, omdat er veel dingen zijn die jeukaanvallen kunnen uitlokken… waardoor het heel moeilijk wordt om je te concentreren :( .
Wellicht helpen deze eenvoudige tips om ervoor te zorgen dat je eczeem je niet langer parten speelt op school!

JLGU article 03 : Main article image (rights to establish)

Gouden regel 1: vergeet je stick niet!

Elk kind met eczeem moet behalve schoolgerei zoals boeken en pennenzakken nog iets extra's meehebben in zijn boekentas: de Stick, een mini-jeukstopper die altijd en overal mee kan! Hou die in je boekentas of je zak zodat je snel jeuk kunt aanpakken voor die goed en wel de kop opsteekt!

v_article-7.jpg

Gouden regel 2: let op dat je het niet te warm krijgt in de klas!

Klaslokalen kunnen soms warm en bedompt zijn, en dat kan voor extra jeuk zorgen! Zorg ervoor dat je een T-shirt onder je pull of sweater draagt, zodat je iets kunt uittrekken als je het te warm krijgt. De beste kamertemperatuur voor mensen met eczeem is ongeveer 18 tot 20 graden - misschien kan je de juf of de meester vragen om een thermometer in de klas te hangen?

v_article-586379824.jpg

Gouden regel 3: laat je niet door jeuk verrassen op de speelplaats!

Het is leuk om tijdens de speeltijd met vriendjes te spelen, maar door veel heen en weer te lopen en ook door bijvoorbeeld pollen in de lucht, kan je huid beginnen jeuken. Dus hou je Stick bij de hand in je zak, zodat je opkomende jeuk meteen kunt stoppen.

v_article-684943782.jpg

Gouden regel 4: denk extra aan je huid tijdens de turnles!

Of je nu dol bent op de turnles of er een hekel aan hebt, door warm te hebben en te transpireren kan je huid erg gaan jeuken. Zorg er dus voor dat je losse kledij draagt en doe een handdoekje of wat papieren zakdoekjes mee om je huid droog te deppen als je zweet.

v_article-682329426.jpg