0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

No More display

Back to laroche-posay.com

Lipikar Families

Ontdek hoe Lipikar het leven kan veranderen.

De beste kledij bij eczeem

Wist je dat kledij heel veel effect kan hebben? Brandweerlui dragen speciale pakken om zich te beschermen tegen de vlammen. Klaarovers dragen jasjes in felle kleuren zodat autobestuurders hen meteen zien. Astronauten dragen ruimtepakken waarin ze kunnen ademen als er geen zuurstof is! En als je eczeem hebt, dan moeten jouw kleren ook iets voor jou doen, namelijk je huid helpen om zich goed te voelen!
Daarom hier onze 5 tips voor wat je best aantrekt.

JLGU article 02 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_138774491)

Tip 1: duffel je niet te warm in

Als het koud is, zeggen veel ouders tegen hun kinderen dat ze zich warm moeten kleden. Maar als je teveel kleren draagt, kan je gaan zweten en als het zweet te lang op je huid blijft, kan het je eczeem doen verergeren - en dat betekent een hoop jeuk! Dus zorg ervoor dat je het warm genoeg hebt, maar draag best een katoenen T-shirt onder je pull of sweater zodat je een laagje kunt uitdoen als je het te warm krijgt.

v_article-497534880.jpg

Tip 2: katoen is je nieuwe BFF

Een huid met eczeem houdt van frisse lucht, dus kies voor kleren die je huid laten ademen. Het beste materiaal om veel lucht door te laten is katoen. Dat voelt ook lekker licht aan, dus hiermee vermijd je bovendien dat je huid het te warm krijgt. Vraag je ouders om op het label van je kleren te kijken of ze uit huidvriendelijk katoen zijn gemaakt. Wol en synthetische stoffen zijn te mijden!

v_article-627036368.jpg

Tip 3: draag 's zomers een short en T-shirt

Bij warm, zonnig weer is het leuk om lichte kledij te dragen zoals een short en T-shirt, waarmee je huid ook fris blijft aanvoelen. Probeer je er niet voor te schamen dat de mensen je eczema zien. We zijn allemaal anders, en veel mensen hebben wel iets van plekjes of littekens op hun huid! Een beetje zon is echt goed voor je eczeem, dus ga naar buiten en amuseer je gewoon!

v_article-4.jpg

Tip 4: zeg nee tegen nauwsluitende kleren, jeukende etiketten en naden!

Kleren die nauw aansluiten, wrijven op je huid en zorgen voor enorm veel jeuk. Kies voor losse kledij die je huid laat ademen. Nog een goede tip is etiketten afknippen en zelfs dikke naden bedekken met zijde, zodat ze niet meer voor jeuk zorgen!

v_article-5.jpg

Tip 5: de beste manier om je kleren te wassen

Never wear anything new before it’s been washed as it can have itchy chemicals on it. Ask your parent if they could please use washing powder that’s non-biological, fragrance-free and dye-free. The same goes for any fabric softeners. As for drying, use a tumble drier if possible as that makes clothes softer and less scratchy!

v_article-670051324.jpg

Tip 5: aandacht voor je pyjama!

Al bij al brengen we veel tijd door in bed. Tot wel 10 uur per dag! Dus is het belangrijk om te letten op welke pyjama je draagt. Net zoals je kleren voor overdag, is het best als je pyjama licht is en in katoen. In sommige pyjama's zitten er etiketten en naden die je huid kunnen irriteren, dus zo'n pyjama draag je best binnenstebuiten gedraaid. Misschien lanceer je zo wel een nieuwe modetrend in je familie :-)
We hopen dat deze tips je helpen om kleren te kiezen die lief zijn voor je huid. En vergeet niet: van zodra het jeukt, pak je je Stick!

v_article02_para06.jpg