Achtergrondinformatie

De oogcontour, één van de grootste aandachtspunten van vrouwen in de strijd tegen huidveroudering.

Img_De oogcontour, één van de grootste aandachtspunten van vrouwen in de strijd tegen huidveroudering.

Als vrouwen klagen over beginnende sporen van huidveroudering, dan wordt de oogzone steevast het eerst genoemd*. Rimpeltjes, een gebrek aan helderheid en een vermoeide oogopslag worden gezien als tekenen van huidveroudering en baren hen dus zorgen. Om de blik jeugdig te houden, is er nu eindelijk Retinol dat geschikt is voor de fijne en tere huid van de oogcontour.

*Bron: IPSOS 2007, Europa, 133 vrouwen 25-55 jaar

Symptomen

De oogcontour: de eerste zone waar sporen van huidveroudering en vermoeidheid zich laten zien

De oogzone bestaat uit 22 spiertjes die voortdurend in beweging zijn. Elke dag knipperen we zo’n 10.000 keer met onze ogen om het hoornvlies vochtig te houden. Om die beweeglijkheid mogelijk te maken, is de huid van de oogcontour heel fijn. Ze bevat weinig talgklieren en weinig collageen- en elastinevezels. Dit alles maakt haar bijzonder kwetsbaar en gevoelig voor agressies. 

Resultaat: dit is de eerste zone waar sporen van huidveroudering en vermoeidheid opduiken: donkere kringen, oogwallen, huidlijntjes en rimpels.

Cijfer

v_picto-chiffre

71% van de vrouwen tussen 25 en 55 jaar hebben rimpeltjes rond de ogen.*

*Bron IPSOS 2007, Europa, 133 vrouwen 25-55 jaar

De oplossing van La Roche-Posay

Na het gezicht vinden nu ook de ogen baat bij het anti-aging potentieel van REDERMIC [R]

Om sporen van huidveroudering en vermoeidheid doeltreffend aan te pakken, heeft het Laboratorium La Roche-Posay een innoverrende formule ontwikkeld met een exclusief Retinolcomplex en cafeïne. 

1. Exclusief Retinolcomplex: Zuivere Retinol + Retinol met Progressieve afgifte

Het unieke aan het proces van progressieve afgifte is dat hiermee een hoge dosis corrigerende Retinol wordt afgegeven maar toch onder de tolerantiedrempel van de huid wordt gebleven. Als de dosis bij het aanbrengen meteen volledig zou vrijkomen, zou deze drempel kunnen worden overschreden, wat kan leiden tot irritatie. Doordat de Retinol geleidelijk aan wordt vrijgegeven in de huid, krijgt die de tijd om te wennen aan de krachtige werking ervan. 
Resultaat, rimpels worden gladgestreken. De huid van de oogcontour wordt aangespannen.

2. Cafeïne: de boost tegen vermoeidheid

Cafeïne, die bekend staat om zijn stimulerende en opwekkende eigenschappen, is een kostbaar bestanddeel in verzorgingsproducten tegen vermoeidheid aan de oogcontour. Hij heeft een zichtbaar verkwikkend effect op de oogcontour. 

Resultaat, donkere kringen vervagen. De oogcontour is egaler.

Cijfer

v_picto-chiffre

72%  van de vrouwen vinden het vervelend dat hun blik vermoeid oogt *.

*Bron IPSOS 2007, Europa, 133 vrouwen 25-55 jaar

Praktisch gezien

Een heerlijke textuur met tal van troeven

De vloeibare, lichte en smeltzachte textuur van REDERMIC [R] Ogen, die het midden houdt tussen een gel en een crème, werd speciaal ontwikkeld voor de uiterst tere huidzone rond de ogen. Ze heeft ook enkele aangename verrassingen in petto, want niet alleen voelt ze heerlijk fris aan bij het aanbrengen, maar ze spant de huid ook lichtjes aan zonder trekkend of uitdrogend effect.

Extraatje:  Met de applicatortip laat het product zich heel nauwkeurig aanbrengen - nog een voorbeeld van hoe technisch geavanceerd dit anti-aging wondertje wel is.

Voor een optimale efficiëntie:

  • 's morgens, als je haast hebt: REDERMIC [R] Ogen van binnen naar buiten toe aanbrengen met een licht tokkelende beweging.
  • in het weekend als je wat meer tijd hebt: Vóór het aanbrengen eerst een paar drukbewegingen uitoefenen op de wenkbrauwpunt, om toxines te helpen afvoeren en de actieve bestanddelen beter te laten opnemen.

Aanbevolen voor u

See all articles

La Roche-Posay beveelt aan

Bekijk alle producten