3 vragen aan een expert

“De fijne, tere huid rond de ogen is de eerste zone die sporen van veroudering laat zien”

Img_“De fijne, tere huid rond de ogen is de eerste zone die sporen van veroudering laat zien”

De oogzone is de eerste zorg van vrouwen in hun strijd tegen huidveroudering. In deze bijzonder gevoelige en kwetsbare zone laten vermoeidheid en veroudering immers heel snel sporen na. Onze dermatoloog legt uit wat de oorzaken van veroudering in de oogcontour zijn en wat je ertegen kan doen.

Hoe komt het dat de oogcontourzone snel veroudert?

Omdat de huid hier heel fijn is en bovendien sterk wordt belast, vertoont ze heel snel tekenen van veroudering

De huid van de oogcontour is de dunste en meest kwetsbare van het gezicht. Ze bevat weinig talgklieren en collageen- en elastinevezels. Met 22 spiertjes die voortdurend in beweging zijn en ongeveer 10.000 oogknipperingen per dag wordt de huid op deze plaats ook extreem belast. Al die factoren verklaren waarom de oogcontour de eerste zone is waar tekenen van veroudering tot uiting komen. Rimpels, huidlijntjes en tekenen van vermoeidheid kunnen hier vroegtijdig opduiken.

Hoe verzorg je je oogcontour?

Met een verzorgingsproduct dat tegelijk efficiënt en zacht is, om sporen van veroudering en vermoeidheid in deze gevoelige zone tegen te gaan

Verzorging voor de huid van de oogcontour moet tegelijk efficiënt én hoogtolerant zijn, want ze moet niet alleen veroudering tegengaan maar ook rekening houden met de grote gevoeligheid van deze zone. Om uw blik jeugdig te houden, gebruikt u dus het beste een specifiek product dat in alle zachtheid rimpels uitvlakt en de huid rond de ogen zowel voedt als hydrateert.

Praktische tip

1. Regles d'or_illu 1

REDERMIC [R] Ogen bevat "Retinol voor gevoelige ogen". Dit betekent dat de krachtige werking van Retinol tegen rimpels en veroudering kan worden benut zonder gevaar voor roodheid of irritatie, dank-zij de nieuwe generatie Retinol van REDERMIC [R], een unieke verbinding van zuivere Retinol en Retinol met Progressieve Afgifte.

Hoe ontstaan sporen van vermoeidheid rond de ogen?

Sporen van vermoeidheid rond de ogen zijn vaak toe te schrijven aan een vertraging van microcirculatie

Door vermoeidheid of veroudering kan de bloed- en lymfemicrocirculatie rond de ogen trager gaan verlopen. Doordat de huid van de oogcontour zo dun is, laat ze dan sporen van een slechte vascularisatie of van een slechte lymphedrainage doorschijnen. Zo ontstaan donkere kringen en wallen onder de ogen. Hoe sterker de aantasting en de dehydratatie, hoe dunner de huid wordt en hoe zichtbaarder deze sporen van vermoeidheid worden.

Vanaf welke leeftijd kan een oogcontourverzorging worden gebruikt?

Vanaf je 25e kan je een verzorgingsproduct voor de oogcontour beginnen te gebruiken

Als vrouwen klagen over beginnende sporen van veroudering, dan wordt de oogzone steevast het eerst genoemd. Rimpeltjes, een gebrek aan helderheid en een vermoeide oogopslag worden gezien als tekenen van huidveroudering en baren hen dus zorgen. Je kan al vrij vroeg - vanaf de leeftijd van 25 jaar - beginnen met het gebruik van een oogcontourverzorging.

Praktische tip

1. Regles d'or_illu 1

Breng REDERMIC [R] Ogen eenmaal per dag aan, ‘s morgens. Breng een likje van het product aan op het benige gedeelte boven de koontjes van je wangen en masseer het zachtjes in, van binnen naar buiten toe, tot het volledig in de huid is gedrongen. Als je eventueel toch wat last hebt van lichte irritatie, laat dan wat meer tijd tussen het aanbrengen tot je huid gewend is geraakt aan de Retinol.
Aanbevolen voor u

See all articles

La Roche-Posay beveelt aan

Bekijk alle producten