Een betere huid bij kanker

Je huid verzorgen en je beter voelen tijdens een kankerbehandeling

Onze aanpak

Share this article

Kankerbehandelingen zijn in de voorbije jaren sterk geëvolueerd. Chemotherapie, radiotherapie, hormonentherapie, immunotherapie, targeted therapy... De medische vooruitgang heeft gezorgd voor nieuwe therapeutische inzichten die leiden naar een behandeling op maat van elke patiënt.

Deze historische evolutie gaat helaas gepaard met een sterke toename van nadelige effecten op de huid, die het uiterlijk van de patiënt vaak ingrijpend veranderen. Kanker is een ware beproeving voor lichaam, huid, haar en nagels en de neveneffecten van sommige behandelingen op de huid kunnen voor patiënten een fysieke en psychologische belasting betekenen.

Daarom legt het Laboratoire Dermatologique La Roche-Posay zich toe op huidverzorging bij kankerpatiënten om eventuele neveneffecten te beperken of te voorkomen en hun dagelijks comfort te verbeteren, zowel tijdens als na de behandeling. Samen met dermatologen en oncologen leggen wij elke dag weer ons oor te luisteren bij patiënten om onze research te verfijnen en onze knowhow te delen met zorgverstrekkers.Twee observationele studies* hebben aangetoond dat de producten van La Roche-Posay neveneffecten beperken en het dagelijks comfort van de patiënten verhogen. Conform gepubliceerde aanbevelingen en samen met tal van zorgverstrekkers zijn wij ervan overtuigd dat dermocosmetische producten bijdragen tot het verbeteren van de levenskwaliteit van kankerpatiënten.Sophie SEITÉ
Scientific Director - La Roche-Posay