Gouden regels

5 manieren om zorg te dragen voor uw haar

Img_5 manieren om zorg te dragen voor uw haar

Om uw haar mooi en gezond te houden, kunt u het beste enkele goede gewoonten aannemen. Uw haar en uw hoofdhuid hebben immers behoefte aan zachtheid en zorg!

Rule 1

De juiste temperatuur

Hebt u de juiste watertemperatuur ingesteld om uw haar te wassen? Het water moet lauw zijn, zodat uw hoofdhuid zacht wordt behandeld. Vergeet ook niet uw haar na het wassen grondig uit te spoelen om alle shampooresten te verwijderen.

Rule 2

Zachtheid vóór alles!

Irriterende shampoos en te warme brushings zijn stuk voor stuk agressieve invloeden die uw haar brozer maken. Kies voor zachte shampoos die uw hoofdhuid respecteren. En zet uw haardroger op de koudste stand.

Rule 3

Hou het luchtig!

Uw haar moet kunnen ademen. Hou het niet de hele dag gevangen in een te strak kapsel. Het is best om af te wisselen: nu eens het haar los dragen, dan weer samengebonden. Draag ook niet te lang aan een stuk een helm, een hoed of een muts.

Rule 4

Hoofdmassage

Massage is niet alleen iets voor uw lichaam. Ook uw haar en hoofdhuid hebben er profijt van. Als u uw haar wast, masseer uw hoofdhuid dan 2 tot 3 minuten, zonder te wrijven. Zo stimuleert u de bloedsomloop en helpt u de hoofdhuid ontspannen.

Rule 5

Zeg nee tegen stress

Om zorg te dragen voor uw haar, moet u ook gewoon zorg dragen voor uzelf. Evenwichtige voeding, regelmatig bewegen en een goede nachtrust zijn bevorderlijk voor mooi haar. En ga die stress te lijf met yoga of andere relaxatietechnieken !

Aanbevolen voor u

See all articles