0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

No More display

test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_BABY | |

PARENTS' CORNER

Baby Dagelijkse verzorging

Hoe moet ik de huid van mijn baby verzorgen?

 Baby Dagelijkse verzorging

4 deskundige tips voor een mild, aangenaam bad

Je baby een badje geven is een van de belangrijkste stappen in de dagelijkse was- en verzorgingsroutine. Het bad zou een speciaal moment moeten zijn om een hechtere band te smeden en voor het welzijn van je baby.

1. Een bad per dag op de juiste temperatuur

Het bad mag noch te warm, wat de huid zou kunnen uitdrogen, noch te koud zijn, wat oncomfortabel voor je baby zou kunnen zijn. Geef je baby een bad gedurende 5 tot 10 minuten op een temperatuur van 37 graden en zorg dat je niet te veel water in het bad doet.

2. Een mild, aangepast reinigingsproduct

Traditionele zeep heeft een hogere pH en bevat sterkere reinigingswerkstoffen die de hydrolipidische film van de huid kunnen afstrippen. Begin met enkele druppels reinigende olie aan het badwater toe te voegen om baby’s huid te beschermen. Het is belangrijk om een zeepvrije cleanser te gebruiken die de huid mild reinigt en de huidbarrière vrijwaart en de trekkerigheid zo aanzienlijk vermindert. De meeste van deze milde reinigers zijn geschikt om het haar van je baby te wassen.

3. Gebruik je vingertoppen

Washandjes kunnen de huid irriteren en kunnen ook kiemen bevatten. Voor een mildere reiniging, laat je de cleanser op je huid met je vingertoppen schuimen om zo weinig mogelijk te wrijven vooraleer grondig te spoelen.

4. Zacht drogen

Om je baby af te drogen, dep je de huid voorzichtig met een warme, schone handdoek en droog je de huidplooien goed om te vermijden dat er zones vochtig blijven en dus irritatie veroorzaken en de opperhuid afzwakken.                                                                                                                                                                          Als je baby eczeem heeft dan heeft hij bijzondere verzorgingen nodig.

  • Facebook
  • Pin

Aanbevolen producten

Alle producten bekijken