Gouden regels

10 goede gewoonten voor een veilige en geslaagde make-up

Img_10 goede gewoonten voor een veilige en geslaagde make-up

Make-up aanbrengen vraagt de nodige zorg, zeker bij een gevoelige huid. Voor een geslaagde make-up houdt u zich best aan de volgende regels.

Rule 1

Reinig de huid systematisch

Make-up geeft geen mooi resultaat als de huid niet volgens de regels van de kunst gereinigd wordt. Verwijder stof en vuil dat zich in de loop van de dag op de huid heeft gezet om de huid vrij te laten ademen en make-up optimaal te doen houden. Gebruik maximum één keer per week een scrub om de huid zuiver en glad te maken.

Rule 2

Breng een verzorgende crème aan als make-upbasis

Een geslaagde make-up vergt een goed voorbereide - lees: gehydrateerde - huid. Op een goede basis oogt foundation egaler en stralender. Kies een verzorgingscrème aangepast aan de behoeften van uw huid: droog, gemengd, vet, anti-ageing…

Rule 3

Camoufleer onvolkomenheden

Huidfoutjes worden weggewerkt met gekleurde correctors. Complementaire kleuren heffen elkaar op. Zo neutraliseert een groene kleur het rood bij couperose, recente littekens, zichtbare haarvaatjes en roodheid na een laserbehandeling. Geel maakt de blauwe kleur bij donkere kringen, gesprongen adertjes en blauwe plekken na chirurgische ingrepen minder zichtbaar.

Rule 4

Maak de teint egaal

Breng 5 likjes foundation aan: op het voorhoofd, de jukbeenderen, het neusbeen en de kin. Wrijf ze daarna uit naar buiten toe. Dit geldt voor elk type foundation: crème, fluid of compact. Aanbrengen met een kwast en uitvlakken met de vingers voor een natuurlijk resultaat.

Contexto

Fixeer de make-up

Werk af met een vleugje poeder, om de corrector en de foundation te fixeren en zones die gemakkelijk glimmen, zoals voorhoofd, kin en neusvleugels, mat te houden. Om uw make-up langer te doen houden, kunt u er een beetje thermaal bronwater over heen verstuiven; hou de flacon hiervoor op zo'n dertig centimeter van uw gezicht.

Rule 6

Geef uw gezicht vorm met een blush

Deze stap zorgt voor een fris, levendig effect. Breng de blush aan op het meest vooruitstekende deel van de jukbeenderen. Dit vleugje kleur geeft uw teint meer warmte.

Rule 7

Accentueer uw blik

Voor een open blik brengt u lichte tinten aan op de binnenkant van het bewegende ooglid, omdat die het licht opvangen. Gebruik donkerder tinten op de buitenste ooghoek voor een mooie, gesofisticeerde oogopslag. Werk de make-up af met een vleugje mascara.

Rule 8

Laat uw glimlach stralen

Begin met de rand van uw lippen af te tekenen met een lippenpotlood, om de lipvorm te accentueren. Dit zorgt er ook voor dat lipstick niet uitloopt en beter houdt. Kies het potlood in een kleur die nauw aansluit bij die van uw lipstick. Teken vanuit het midden naar de mondhoeken toe. Laat de lippen extra glanzen met een vleugje gloss.

Rule 9

Maak uw kwastjes schoon

Als u uw make-up aanbrengt met een kwastje, vergeet dan niet dit minstens eenmaal per maand schoon te maken met een geschikt product. Zo houdt u het risico op allergische reacties minimaal en gaan de kwastjes langer mee.

Rule 10

Verwijder uw make-up elke avond

Om uw huid te laten ademen, moet u ze absoluut elke avond reinigen om make-up en vuildeeltjes die zich in de loop van de dag op de huid hebben afgezet te verwijderen. Is uw huid gevoelig, gebruik dan bij voorkeur een reinigingsmelk of een micellaire lotion.

Aanbevolen voor u

See all articles