Gouden regels

10 goede gewoonten voor de dagelijkse verzorging van uw huid.

Img_10 goede gewoonten voor de dagelijkse verzorging van uw huid.

Wilt u zorg dragen voor uw huid en het hele jaar door een stralende teint hebben, dan zijn een aantal zaken van essentieel belang. 10 absolute "must-do's", ongeacht uw huidtype!

Rule 1

Voor elk huidtype het juiste verzorgingsproduct

Om zorg te dragen voor uw huid en haar eigenheid te respecteren, moet u in de eerste plaats producten kiezen die aangepast zijn aan uw huidtype. Een droge huid heeft niet dezelfde behoeften als een vette huid.

Rule 2

Bijzondere aandacht voor de tere zones

Op sommige delen van uw gezicht (oogcontour, lippen, enz) is de huid bijzonder dun en teer. Specifieke verzorgingsproducten zijn dan ook aangewezen, vooral voor de oogcontour en de lippen. Deze zones van uw gezicht zijn gevoeliger en vragen dus extra aandacht.

Rule 3

Reinigen in alle zachtheid

Uw huid verzorgen begint al bij het make-up verwijderen of reinigen. Om uw huid geen geweld aan te doen en haar evenwicht te ontzien, gebruikt u dus het best een fysiologisch reinigingsproduct, dat speciaal ontwikkeld is om uw huid met zachtheid te behandelen.

Rule 4

De ogen, een risicozone

De huid rond de ogen is tien keer dunner dan op de rest van het gezicht. Het verwijderen van make-up vergt hier dus een specifieke routine.

Rule 5

Scrubben moet

Vergeet ook niet om één- tot tweemaal per week een aangepaste scrub te gebruiken. Die moet efficiënt maar tegelijk ook zacht en huidvriendelijk zijn. Kies dus voor een fysiologisch scrubproduct, dat perfect is om de huid glad en zuiver te maken zonder haar evenwicht te verstoren.

Rule 6

Hydratatie, een noodzaak

De dermis bestaat voor 70% uit water en de epidermis voor 15%. Voor een optimaal vochtgehalte in de huid is het dan ook van belang te kiezen voor dagelijkse hydraterende verzorging die het vochtevenwicht in stand houdt. U kunt ook regelmatig een hydraterend masker aanbrengen, waarvan u de resten achteraf verwijdert met behulp van een spray met thermaal bronwater.

Rule 7

Bij voorkeur hypoallergene make-up

Om allergische reacties op onaangepaste producten te vermijden, kiest u het best voor hypoallergene make-up, die speciaal is samengesteld om te worden verdragen door elke huid en door gevoelige ogen.

Rule 8

Let op voor de zon

Gebruik het hele jaar door een dagcrème met een zonnefilter. Hiermee beschermt u uw huid tegen de schadelijke gevolgen van de zon, die haar sneller doet verouderen.

Rule 9

Bescherm uw huid tegen externe agressies

Vervuiling, tabaksrook, stress… hebben allemaal een ongunstige invloed op uw huid. Bescherm uw huid tegen deze agressoren door een dagcrème aan te brengen voor u naar buiten gaat en uw huid 's avonds zorgvuldig te reinigen.

Rule 10

Vergeet uw lippen niet!

Gebruik een herstellende lipcrème zodra u daar de behoefte toe voelt. Breng deze zo vaak als nodig opnieuw aan, want deze huidzone is extra broos.

Aanbevolen voor u

See all articles